De Judde van Boorsem

Hier geen geleerde benadering, maar een poging om het echte, levendige, gemoedelijke en grappige Boorsems en de daaraan verbonden sfeer  uit de veertiger jaren te doen herleven aan de hand van volksverhalen, toneeltjes uit het toenmalige leven en de uitdrukkingen uit die tijd. Ook een korte, sappige bijdrage aangaande liedjes en spelen  van de Boorsemse schooljeugd  Het geheel begeleid door een flink aantal door ons gemaakte tekeningen.
 
Volledige tekst judde.pdf (3.7 Mb) Deze file is omvangrijk wegens de bijgevoegde illustraties en kan een opnametijd van 15 / 30 minuten vergen naargelang  de schakelingssnelheid. Indien uw computer de file niet openen kan, kunt U het gratis program Acrobat Reader gebruiken.
Licentie GNU Free Documentation License Hiermee staat het U vrij deze tekst over te nemen, te drukken ,te versprijden, en uw eigen bijdragen in te lasten.
Uittreksels inleiding.pdf
fonetisch.pdf
uittreksel1.pdf, uittreksel2.pdf
Deze uittreksels laten het U toe een eerste indruk te krijgen  over de inhoud. 
Schrijfbare formaten judde.sdw.gz
(Star Office, gecondenseerd)
juddertf.tar.gz
(Rich Text Format, gecondenseerd)
juddeword95.doc.gz
(MS Word 95, gecondenseerd)
- Wij stellen uw bijdragen (commentaar, woordenschat, verhalen, enz...) op prijs. Aarzelt dus niet onze deze door te sturen !  U kunt deze bijdragen ook direct in de text aanbrengen
- De oorspronkelijke tekst werd verwezenlijkt met behulp van Star Office (free software).
- Practisch alle word processors kunnen het RTF-formaat lezen en schrijven. Zo is niemand gedwongen een bepaalde word processor te gebruiken.
Illustraties tekeningen/ Onder deze map vindt U de  in deze uitgave aangebrachte illustraties. U kunt ze gebruiken om uittreksels te publiceren of ook om om een kwaliteitsdruk ervan mogelijk te maken.

e-mail Home Bezoekers sinds Mei 2000 bezoekers sinds Mei 2000